onsdag 28 juli 2021

Peru: Nu inleds den politiska häxjakten mot den nye vänsterpresidenten Pedro Castillo

 

Dagstidningen La Razon inleder den politiska häxjakten med rubriken:
¡”EMPIEZA FESTIN COMUNISTA”!, 
Nu inleds Kommunistfesten.



Peru: Nu inleds den politiska häxjakten mot den nye vänsterpresidenten Pedro Castillo

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2021-07-28 / Det blev inte ens en dag av ”nationell försoning” med hjärtan och grattistelegram till den nye presidenten i Peru, lågstadieläraren som växte upp i en fattig bondefamilj i andinska Cajamarca tillsammans med sina åtta syskon.

Nä, för PEDRO CASTILLO handlar det nu om att först och främst fixa en skottsäker väst och MYCKET pålitliga beväpnade livvakter. Men framför allt, läsa in sig på ALLT i politiska-ideologiska termer för att stå ut med den antikommunistiska PESTEN som redan har inletts mot honom.

Efter hans installationstal i morse inleddes kommentarerna i alla dessa ”oberoende” medier med dess ”oberoende” politologer av alla kulörer. Värst av alla är dagstidningen La Razon som tog upp hela framsidan med texten: ¡”EMPIEZA FESTIN COMUNISTA”!, Nu inleds Kommunistfesten.

En riktig smaskig men en total smaklös rubrik som illustrerar att chefredaktören har svårt att kontrollera hjärnan med tidningsägaren över sig som kräver att ”nu ska den där illaluktande bonnjäveln stämplas”.


Mordhotat av det fascistiska Opus Deipartiets ledare

För en svensk vanlig medborgare kanske det låter som överdrivet. Men jag lovar att vad som står på denna framsida är nästan diplomati av vad dessa klass- och rasisttänkande mediemoguler och den politiska borgarklassens mest extrema politiker i verkligheten tänker; från det socialdemokratiska APRA-partiet till den yttersta högern i det fascistiska Opus Deipartiet Renovación Popular, representerat av den förlorande presidentkandidaten Rafael Lopez Aliaga som öppet, inför tusentals Limabor den 11 juni mordhotade Pedro Castillo och lovade att likvidera honom och ”kommunismen” om Castillo skulle segra i valet den 6 juni. Han gav samtidigt sitt stöd till den korrumperade Keiko Fujimori i den andra valomgången.

Men Pedro Castillo, trots mordhot och en nästan obegriplig psykologisk krigföring, ett exemplariskt examensarbete som CIA hade gett högsta betyg för, stod pall och gick till motoffensiv utan att falla för de CIA-fabricerade provokationerna.


Evo Morales, Bolivias störtade president 2019 ”och (Pedro Castillos regeringsparti) Peru Libre, vill förvandla landet (Peru) till en knarkstat”!


”Förvandla Peru till en knarkstat”

Låt oss gå längre in i dagstidningen La Razon textsidor. Där finner vi nedanstående rubrik:

”Evo y Perú Libre quieren convertir al país en un narcoestado”.

Evo Morales”, Bolivias störtade president 2019 ”och (Pedro Castillos regeringsparti) Peru Libre, vill förvandla landet (Peru) till en knarkstat”!

Ytterligare en smaskig rubrik som väcker uppmärksamhet.

Evo Morales bjöds in till presidentinstallationen, precis som Honduras av USA:s Hillary Clinton störtade liberale president Manuel Zelaya 2009 och flera andra prominenta gäster. Morales deltog inte bara i smakliga kvällsmiddagar med diverse väl tillredda cocktails. Han utnyttjade dessa dagar för att arbeta. Evo anlände till Peru landvägen och i staden Puno, i södra Peru där Castillo sopade mattan med Keiko Fujimori i valet togs Morales emot med samma ovationer som Castillo under valkampanjen och hade samtal med ledare i regeringspartiet Peru Libre i Puno och dagen efter i huvudstaden Lima.

Naturligtvis noterar och registrerar USA-ambassaden dessa möten med största oro. För de ger en fingervisning om att åtminstone regeringspartiet inte är låst av ”diplomatiska” storpolitiska bindningar utan är öppet för ett utvecklat samarbete mellan de bägge länderna, en situation som inte ens var möjlig att föreställa sig under de tidigare högerregeringarna i Lima för USA hade koppel på regeringen i Lima.

 

Kokaplantans medicinska egenskaper

Men vad händer då, när Evo Morales, med ett helt liv av erfarenhet av att kokaplantor INTE är kokain, utan har 12-13 mycket bra medicinska egenskaper som borde ställas i mänsklighetens tjänst, har samtal och möten med motsvarande peruanska experter för att sondera möjligheterna om ett samarbete för att samproducera och exportera kokabuskarnas resurser, som till exempel det brittiska te-företaget Windsor gör i Bolivia?



Jo, kloakalster som La Razon sätter då den citerade rubriken och påstår, mot allt vetenskapligt vetande, att nu kommer Peru att förvandlas till ett enda stort Pablo Escobar-laboratorium!

Och för att också de internationella medierna ska hänga på Imperiets mediala släpvagn så förvandlas en av experterna, Guillermo Bermejo, kongressledamot i Peru Libre och en av kokaböndernas ledare, Elsa Malpartida till ”presumtiva terrorister i tjänst hos Sendero Luminoso”.


”Den mediala kloaken i Latinamerika”

När den vänsterintellektuelle argentinske skriftställaren Atilio Boron såg framsidan på La Razon i dag om att ”Nu inleds Kommunistfesten”, twittrade han och sammanfattade det hela:

”Mer än gång har folk sagt att jag överdriver i min kritik av `Medieterroristerna´. Men ta en titt på framsidan på denna dagstidning, som bara några timmar innan Pedro Castillo ska svära presidenteden publicerar vad du ser och säg mig om inte detta bekräftar min diagnos om hur den mediala kloaken fungerar i Latinamerika”!

Vem kan påstå motsatsen?

P.S.

På en annan sida i detta kloakalster får vi veta att Pedro Castillo har samma `stuk´ på skjortan som Hugo Chavez och Nicolas Maduro. Jojo, skit samma. Castillo hade anklagats för att vara en ”kubansk spion” om han hade burit en guayabera, den klassiska karibiska skjortan. För mig är det mer intressant om Castillo ligger på samma POLITISKA VÅGLÄNGD som Maduro och Diaz-Canel än vilken skjorta han har på sig.

Den "modeintresserade" dagstidningen La Razon påstår att Pedro Castillo har samma modell på skjortan som Venezuelas Hugo Chavez och Nicolas Maduro. Ja, ja, . . .


https://larazon.pe/evo-y-peru-libre-quieren-convertir-al-pais-en-un-narcoestado/